Господині щодня використовують побутову хімію, навіть не підозрюючи, яку шкоду вона завдає організму. Експерти назвали компоненти, яких варто уникати у складі засобів. Саме вони можуть стати причиною нудоти, головного болю та інших неприємних симптомів.

Серед найнебезпечніших компонентів – фталати, які додають пластичність матеріалам, надають стійкості ароматам, зберігають колір та багато іншого. Дослідження показали, що ця група хімічних речовин здатна викликати проблеми з репродуктивним здоров'ям і розвитком.

Прибирання в будинку, фото з вільних джерел
Прибирання в будинку, фото з вільних джерел

Бісфенол А, який зазвичай позначається абревіатурою BPA, теж несе небезпеку не тільки для людей, але і тварин. З нього виготовляють контейнери для їжі, кулери із водою. У майбутньому використання Бісфенолу А може призвести до передракового стану.

Свинець додають часто додають у фарбу, а викликає він дуже негативні наслідки - інтоксикацію, підвищений кров'яний тиск, запаморочення та біль. Також здоров'я страждає через споживання пестицидів, зокрема ендокринна система, через що може з'явитися зайва вага і навіть рак.

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще

Окреме місце у списку займають формальдегід, бензол, толуол та інші небезпечні речовини. Вони є причиною подразнення очей, носа та горла, а також головного болю та нудоти.

Погане самопочуття, фото istockphoto
Погане самопочуття, фото istockphoto

Нагадаємо, секретний помічник у побуті: як господині можуть використовувати гірчичний порошок

Раніше ми писали про те, що найкращі "народні" засоби, які зроблять посуд чистішим, ніж миючі - і безпечніше в рази

Як повідомляв Знай.ua, це загубить вашу "заначку": як не можна зберігати готівку вдома - популярні помилки