Риба вважається улюбленим продуктом для багатьох українців через свою поживність та користь для здоров'я, хоча не завжди і не всі можуть собі її дозволити, віддаючи перевагу курці чи іншому виду м'яса.

Не всі види риби корисні, деякі можуть навіть завдати шкоди здоров'ю... наприклад, макрель — хижа риба, яка містить найнебезпечнішу ртуть, що міститься в морській воді, насиченій промисловими викидами.

Риба. Фото: скрін youtube
Риба. Фото: скрін youtube

Лідером "небезпечного списку" риб є макрель, велика хижа риба, що збирає небезпечну для людини ртуть із води, забрудненої промисловими викидами. Крім макрелі, варто забути про великооке тунце, який теж відомий накопиченням ртуті у своїх тканинах, адже цей метал здатний призвести до серйозних проблем... у тому числі з пам'яттю, концентрацією. А ще викликати депресивний стан та тривожність.

А ще обмеження підлягає форель, дорадо, сибас, короп — не варто, можливо, повністю відмовлятися від цих видів риб. Але достеменно обмежити до одного разу на тиждень.

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати
Показати ще

Риба Фото: Youtube
Риба Фото: Youtube

Риби, які безпечні для здоров'я і можуть споживатися кілька разів на тиждень - річня форель, лосось морський окунь, оселедець, креветки, краби, устриці та анчоуси.

Вагітні жінки та маленькі діти найбільш уразливі до негативного впливу ртуті, оскільки цей метал може шкодити мозку та нервовій системі дитини навіть на етапі внутрішньоутробного розвитку.

Нагадаємо, лікар попередила про шкоду "корисного" авокадо: все може бути не так класно

Як повідомляв "Знай.ua", можуть погіршити самопочуття: які продукти категорично не можна їсти при застуді

Знай.ua писав, найшкідливіші каші, які є на полицях супермаркетів: їх краще не вживати