У світі існують сотні і тисячі різноманітних продуктів, частину з яких ми вживаємо щодня, інші — рідше, проте ми вважаємо їх дуже корисними і беремо їх "до уваги".

Наприклад, авокадо – незамінний інгредієнт для людей, які прагнуть здорового харчування, який використовується в салатах, з ним готують тости та інші смачні страви. Але чи такий корисний цей продукт, як ми вважаємо? Про це вирішила поговорити гравлікар однієї із приватних клінік Києва Наталія Сливка у соціальній мережі Facebook.

Авокадо, фото: скріншот з відео
Авокадо, фото: скріншот з відео

Популярність авокадо бере свій початок із 1997 року, коли президент США Білл Клінтон дозволив експортувати авокадо з Мексики. Цей продукт, хоч і досить калорійний, несе у собі багато необхідного нашому організму, включаючи "корисні" жири та мінерали. Проте не всі звертали увагу на негативні аспекти авокадо.

Авокадо є фруктом, що стимулює газоутворення. Тому у хворих зі здуттям живота, синдромом подразненого кишечника та надмірного бактеріального росту, вживання авокадо може спричинити неприємні наслідки, посилюючи больові симптоми.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Авокадо, фото: YouTube
Авокадо, фото: YouTube

Щоб уникнути таких проблем, рекомендується з'їсти всього 30 грамів авокадо за один раз, що дорівнює 1/8 від цілого плоду. Вживання половинки авокадо може спровокувати здуття живота.

Нагадаємо, 22-річна дівчина перестала голити пахви і закликає до жіночності та розуміння: "Я не відчувала свободи"

Як повідомляв "Знай.uа", для зубів, пам'яті та травлення: чому яблука мають бути в раціоні кожної людини

Знай.ua писав, можуть погіршити самопочуття: які продукти категорично не можна їсти при застуді