Багато господинь люблять орхідеї, проте часто не знають, як їх правильно доглядати і "воскрешати", якщо вона почала в'янути.

Якщо ви бачите, що орхідея почала слабшати, а її листя і коріння втратили свіжий вигляд, то це не означає, що її час відносити на смітник. Навіть підсохлу орхідею ще можна врятувати і виходити часниковою водою.

Орхідея / скріншот з відео
Орхідея / скріншот з відео

Як її зробити?

Візьміть 1 літр чистої води та 2 зубчики часнику. Часник необхідно пропустити через прес або дрібно нарізати та роздавити ложкою, щоб виділився сік. Далі кладе часник у марлю і опускаємо у ємність із водою. Можна також просто додати часник у воду, проте перед використанням її потрібно буде процідити.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Наполягаємо воду на добу.

Як використовувати?

Розчин необхідно готувати перед кожним поливом новий, тобто раз на два тижні. Горщик з орхідеєю опускаємо в часникову воду на 2/3 і залишаємо приблизно на 15 хвилин.

Результат через 81 день / скріншот з відео
Результат через 81 день / скріншот з відео

Результат через 81 день / скріншот з відео
Результат через 81 день / скріншот з відео

Часник стимулює рослину, вона оживає на очах. Але, зрозуміло, кору потрібно замінити на свіжу, забезпечити температуру та вологість. І від комах-шкідників обробити про всяк випадок.

Нагадаємо, що вдруге заварювати не потрібно: ідеальне добриво з чайних пакетиків город скаже "дякую".

Раніше ми повідомляли, що справжній помічник на городі: навіщо садити календулу поряд із овочами. Городники переконані, що на календулі однозначно варто виділити місце на грядках.

Також стало відомо, яку квітку можна посадити біля будинку, щоб усі сусіди заздрили клумбі: невибаглива, а око радує.