Не кожен садівник та городник знає про користь гірчиці у саду. Виявляється, вона може позбавити дачників багатьох проблем.

Про це розповідає телеграм-канал "Квітучий садок". Якщо посіяти гірчицю за три тижні до основної культури, вона позбавить багатьох проблем. Таким чином, цей спосіб застосування гірчиці в садівництві та городництві варто знати кожному.

Наприклад, гірчиця здатна позбавити ділянку хвороб, шкідників і бур'янів. До того ж, буквально одним махом! Це під силу сидератам – зеленим добривам. Зокрема, гірчиці сарепської, чорної та білої.

Гірчиця, скріншот з відео
Гірчиця, скріншот з відео

Варто додати, що ця корисна культура легко переносить низькі температури. Завдяки цьому сіяти її можна вже на початку травня.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Щоб гірчиця принесла ділянці найбільшу користь, вона має зростати три тижні. Її варто посіяти на грядки, призначені для томатів, перців, баклажанів, огірків, кабачків, патисонів, кавунів, динь та гарбузів.

Насіння зарийте в ґрунт за допомогою граблів. Через 3 тижні зелену масу гірчиці зрізають, подрібнюють, розкидають по ділянці та перекопують. Цілком достатньо буде на глибину 3-4 см, адже якщо заробити глибше, вона гірше розкладатиметься, і користі, відповідно, буде мало.

Після цього ділянку треба рясно полити та почекати ще тиждень. Далі можна розпочинати посадку овочів.

Гірчиця, фото: Квітучий сад / Телеграм
Гірчиця, фото: Квітучий сад / Телеграм

Нагадаємо, що качани будуть соковиті і без тріщин: як вирощувати капусту на городі – три важливі правила.

Раніше ми повідомляли, що вдруге заварювати не потрібно: ідеальне добриво з чайних пакетиків город скаже "дякую".