Майже на кожному городі вирощують капусту, але лише досвідчені господині знають секрети, завдяки яким урожай залишиться цілим та якісним.

Дуже важливо дотримуватися простих правил, які не дадуть капустяному качану потріскатися під час збирання врожаю. Як відомо, такі плоди не зберігаються довго і псуються навіть у найкращих умовах. Господині розповіли, які помилки не можна робити при вирощуванні капусти.

Капуста. Фото: Youtube
Капуста. Фото: Youtube

Слідкуйте за вологістю

Капуста дуже любить, коли її регулярно поливають, тому не потрібно її морити. Важливо при поливі враховувати погодні умови, але в жодному разі не допускайте, щоб качани були сухими або надто зволоженими.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Вчасно збирайте врожай

Не можна, щоб капустяні качани довго залишалися в грядці. У такому разі врожай швидко зіпсується і ви навіть не встигнете їм насолодитися. Терміни її збору припадають на кінець жовтня – початок листопада. Після повного визрівання качани стають дуже твердими та соковитими.

Враховуйте дощі

Капусті не йде на користь надто багато вологи після дощової погоди. Через це качан може тріснути. Тому робіть відведення води з грядки, щоб зменшити негативний вплив.

Вирощування капусти, фото bb.lv
Вирощування капусти, фото bb.lv

Нагадаємо, дешевше та безпечніше магазинних аналогів: як приготувати засіб для миття посуду в домашніх умовах

Раніше ми писали про те, що жодної магії, тільки хитрість городника: покращуємо врожай огірків молоком та йодом

Як повідомляв Знай.ua, як використовувати картопляні очищення на городі: урожай буде багатим і якісним.