Регулярне технічне обслуговування котла допоможе вам заощадити кошти та переконатися, що пристрій працює належним чином. Якщо не приділяти цьому уваги, ремонт котла обійдеться вам в кругленьку суму.

На думку майстрів, ремонт залежно від моделі самого котла може вам обійтися приблизно до 1200 гривень.

Газовий котел, скріншот: YouTube
Газовий котел, скріншот: YouTube

Однією з найпопулярніших послуг для власників котлів є промивання котла, яке позбавляє надлишку повітря в системі. Якщо не проводити цю процедуру, це може призвести до прискореної корозії і, по суті, поломки або пошкодження котла.
При ремонті котла потрібно обов'язково користуватися послугами кваліфікованих фахівців, і ретельно підбирати майстра, тому що на ринку багато «самоучок», які можуть лише завдати шкоди вашому пристрою.

Під час роботи будь-якого газового котла виникають забруднення, які знижують його ефективність і навіть можуть призвести до виходу цього обладнання з ладу. Промивання котла коштуватиме 400-600 грн, але може бути дорожчим. Вартість залежатиме від розміру та віку системи, кількості радіаторів, а також місцевості, в якій живете.

Популярні новини зараз
Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Скільки насправді чоловіків можуть мобілізувати: військовий розкрив неочікувану правду Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки
Показати ще

Газовий котел. Фото: Youtube
Газовий котел. Фото: Youtube

Майстри з ремонту котлів радять щороку перевіряти стан системи в котлі. Це значно зменшить витрати на ремонт і убезпечить вас від поломок у невідповідний момент.
На думку газових ремонтників, особливу увагу обов'язково потрібно приділяти теплообміннику. Це найважливіший вузол будь-якого опалювального котла. Теплообмінник передає теплову енергію від пальника до теплоносія. Регулярне нагрівання води та сама її якість призводить до відкладення солей на стінках теплообмінника. Це суттєво знижує ефективність його роботи.

Нагадаємо, ранішевід пилу та запахів не залишиться і сліду: три маловідомі методи чищення килима, навіть знімати не доведеться

Як повідомляв портал "Знай.ua",як почистити акрилову ванну від жовтизни: дієвий та безпечний для поверхні спосіб

Також "Знай.ua" писав, що,як ефективно видалити жирну пляму з одягу: всього за 5 хвилин і без прання