Усередині унітазу може з'явитися неприємна на вигляд жовта смужка. Причиною тому іржа у воді, що йде зі зливного бачка. Позбутися такого забруднення можна за допомогою спеціальних засобів, але витрачати гроші зовсім необов'язково, адже є не менш ефективний копійчаний метод. Про це пише pixelinform.

Досвідчені господині знають, що навіть якщо відмити жовту смужку на унітазі, то згодом вона знову з'явиться і доведеться витрачати сили і час. Щоб не робити цього, можна застосувати одну маленьку хитрість – у зливний бачок засипати копійчаний засіб, який, можливо, навіть купувати не доведеться.

Унітаз, скріншот: Youtube
Унітаз, скріншот: Youtube

Так, впорається з жовтою смужкою усередині сантехніки допоможе лимонна кислота. Спосіб застосування простий: перекриваємо воду та спускаємо воду з бачка. Потім його наповнюємо теплою водою і засипаємо всередину 150 г лимонної кислоти. Через 30 хвилин слід спустити воду і пройтися щіткою по внутрішніх стінках унітаза, якщо забруднення сильне.

Унітаз, скріншот: Youtube
Унітаз, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Усього 30 гривень, і ти на зв'язку: у Vodafone підказали, як можна заощадити
Показати ще

Якщо регулярно повторювати процедуру, то жовта смужка всередині унітазу вже ніколи не "різатиме" очі.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, дешевше та безпечніше магазинних аналогів: як приготувати засіб для миття посуду в домашніх умовах.

Також наш портал інформував, як помити дзеркало без розлучень, не використовуючи покупну хімію: корисний лайфхак для господарок.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, не ускладнюйте собі життя: прості лайфхаки, які допоможуть швидко очистити дрібну тертку від залишків їжі.