Люди нерідко стикаються з тим, що волосся починає сивіти в досить ранньому віці. Універсальної таблетки для позбавлення від сивого волосся, на жаль, не існує, проте вчені вважають, що відновити їх початковий колір реально. Про це пише портал news24.

Відновленню сивого волосся було присвячено величезну кількість досліджень, але на даний момент немає універсального засобу повернення початкового кольору. Втім, вчені вважають, що повернути колишній вид шевелюрі можуть такі амінокислоти, як L-метіонін, L-цистеїн, L-тирозин.

Сивина, скрін, відео YouTube
Сивина, скрін, відео YouTube

Крім того, фахівці вважають, що допомогти прибрати сивину може екстракт вовни, оскільки в його складі міститься багато тирозину та цистеїну. Чимало користі для волосся принесуть вітаміни B1, B5, B9, B12, а також ніацин, біотин та ПАБК.

Сива жінка, фото: Youtu.be/7ilKE3pEbbY
Сива жінка, фото: Youtu.be/7ilKE3pEbbY

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року
Показати ще

Мідь, цинк і магній також можуть допомогти у боротьбі з сивиною, втім, перед їх прийомом потрібно здати відповідні аналізи. Вчені вважають, що сиве волосся може допомогти відновити антиоксиданти, зокрема омега-3, куркумін, альфа-ліпоєва кислота.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, медики попередили про небезпеку котячих подряпин: наслідки для здоров'я можуть бути плачевними.

Також наш портал інформував, убереже від каменів у нирках та покращить метаболізм: дієтологи назвали один із найкорисніших овочів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, як допомогти собі під час весняної алергії, коли довкола все цвіте: симптоми полегшать не лише ліки.