Українці любителі святкового застілля – залишається лише знайти привід, щоб зібратися всім разом навколо великого столу з різноманітністю закусок та, звичайно, алкоголю.

Однак важливо дотримуватись правил, які допоможуть уникнути важкого похмілля після вживання їжі та алкоголю.

Святковий стіл, фото: Знай.ua
Святковий стіл, фото: Знай.ua

Більшість фахівців радять утримуватися від алкоголю та жирних страв. Дозвольте своєму організму поступово виходити з обмежень і намагайтеся не перевантажувати печінку, шлунок та підшлункову залозу. Ще варто пам'ятати, що безпечної дози алкоголю просто не існує, але у святковий день можна дозволити випити 100 мл сухого вина, чарку коньяку або іншого міцного напою. Звичайно, якщо у вас немає протипоказань та проблем зі здоров'ям.

Важливо правильно закушувати і в цілому – харчуватися повноцінно, щоб уникнути проблем та похмілля наступного дня.

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Здоровий сон. Фото: Youtube
Здоровий сон. Фото: Youtube

Найбільш оптимальною закускою до різних алкогольних напоїв є картопля - пюре, салати з цього овочу, тушковані страви або запечені в духовці, на багатті.

Запивати можна лише водою, у крайньому випадку – несолодким компотом, компотом чи морсом. Вино краще не заїдати шоколадом чи чимось жирним. Краще закушувати фруктами, нежирною рибою чи м'ясом, а також сиром. Коньяк, віскі - теж "друзі" сиру, фруктам, а ще цитрусовим або чорному шоколаду. У жодному разі не можна вживати копчене або смажене м'ясо.

Щодо горілки – то тут радять м'ясні закуски, рибні страви, холодець і навіть яйця.

Нагадаємо, їх часто недооцінюють: які продукти потрібно їсти, щоб бути здоровим та молодим

Як повідомляв "Знай.uа", про це багато хто навіть не здогадувався: як ще можна використати часник - кулінарії не стосується

Знай.ua писав, удар по шлунку і серцю: який популярний молочний продукт може завдати непоправної шкоди організму