Українці любителі святкового застілля – залишається лише знайти привід, щоб зібратися всім разом навколо великого столу з різноманітністю закусок та, звичайно, алкоголю.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяОднак важливо дотримуватись правил, які допоможуть уникнути важкого похмілля після вживання їжі та алкоголю.
Більшість фахівців радять утримуватися від алкоголю та жирних страв. Дозвольте своєму організму поступово виходити з обмежень і намагайтеся не перевантажувати печінку, шлунок та підшлункову залозу. Ще варто пам'ятати, що безпечної дози алкоголю просто не існує, але у святковий день можна дозволити випити 100 мл сухого вина, чарку коньяку або іншого міцного напою. Звичайно, якщо у вас немає протипоказань та проблем зі здоров'ям.
Важливо правильно закушувати і в цілому – харчуватися повноцінно, щоб уникнути проблем та похмілля наступного дня.
Найбільш оптимальною закускою до різних алкогольних напоїв є картопля - пюре, салати з цього овочу, тушковані страви або запечені в духовці, на багатті.
Запивати можна лише водою, у крайньому випадку – несолодким компотом, компотом чи морсом. Вино краще не заїдати шоколадом чи чимось жирним. Краще закушувати фруктами, нежирною рибою чи м'ясом, а також сиром. Коньяк, віскі - теж "друзі" сиру, фруктам, а ще цитрусовим або чорному шоколаду. У жодному разі не можна вживати копчене або смажене м'ясо.
Щодо горілки – то тут радять м'ясні закуски, рибні страви, холодець і навіть яйця.
Нагадаємо, їх часто недооцінюють: які продукти потрібно їсти, щоб бути здоровим та молодим
Як повідомляв "Знай.uа", про це багато хто навіть не здогадувався: як ще можна використати часник - кулінарії не стосується
Знай.ua писав, удар по шлунку і серцю: який популярний молочний продукт може завдати непоправної шкоди організму