Господині активно готуються до відкриття городнього сезону. Як тільки погода стабілізується, розпочнеться посадка овочів. Але щоб врожай був максимально якісним та багатим, у жодному разі не можна забувати про добриво.

Найкраще для добрива грядок підійдуть картопляні лушпайки, так що не поспішайте їх викидати. Весь секрет у вмісті крохмалю, який насичує ґрунт, а шкірка послужить ідеальною сировиною для компостної ями, а це органічне добриво, як відомо, покращує родючість ґрунту, благотворно впливає на його структуру.

Висаджування помідорів, город, фото: Знай.ua
Висаджування помідорів, город, фото: Знай.ua

А тепер до головного: як використовувати картопляні лушпайки. З них можна зробити компост або відвар, а також прикопувати їх у ґрунт.

Найчастіше роблять саме компост. Для початку на городі необхідно встановити велику металеву бочку, засипати картопляні відходи, залити водою і щільно закрити. Таким чином відбудеться процес бродіння та гниття. Отриманою масою поливайте рослини під корінь.

Популярні новини зараз
Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Також господиням рекомендують прикопувати шкірку картоплі. Це послужить гарним підживленням для дерев і чагарників. Шкірку рівномірно розкладаємо біля стовбура дерева або навколо куща, поливаємо та прикопуємо землею.

Картопля. Фото: скриншот з відео
Картопля. Фото: скриншот з відео

Раніше ми писали про те, щоб врожай здивував не лише вас, а й сусідів: лайфхак під час посадки картоплі

Як повідомляв Знай.ua, їсти їх точно не захочеться: які продукти не можна заморожувати - втратять смак та корисні властивості

Також портал Знай.ua писав, що їх часто недооцінюють: які продукти потрібно їсти, щоб бути здоровим і молодим