Кожен хоча б раз у житті пив такий популярний газований напій, як Coca-Cola — багато хто продовжує це робити донині.

Тому практично весь світ розділився на дві групи - противників і фанатів цього газованого газу, знайшовши в ньому і шкоду, і користь організму. Тому імунолог Дарина Литвиненко, на своїй сторінці у соціальній мережі Instagram, і вирішила поставити крапку на цьому питанні.

Для початку вона назвала цікаві факти щодо цього напою - наприклад, те, що спочатку він був винайдений Джоном Пембертоном - фармацевтом... у 1886 році, і пропонувався як ліки в аптеках, які мали зменшити біль і підвищити енергію.

Серед шкідливих властивостей можна назвати кислотність - Coca-Cola містить ортофосфатну кислоту, і її кислотність становить від 4 до 5, хоча в шлунку людини кислотність може досягати до 2 (що набагато кисліше).

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

"Тобто на слизову оболонку це не буде щось незвичайне за кислотністю (за умови, що все добре у людини зі шлунком), але нашкодить зубній емалі так само, як і інші кислі продукти", - повідомляє вона.

Через це деякі люди вважають, що за допомогою цього напою можна відмити будь-який посуд... хоча через барвники його можна тільки зіпсувати.

Coca-Cola, скріншот: Youtube
Coca-Cola, скріншот: Youtube

Ще однією негативною властивістю називають цукор, бо там міститься велика кількість. Хоча є версії "без", але там використовується цукрозамінник аспартам - він приносить користь діабетикам і шкодить іншим людям, тому що не добре впливає на мікробіом організму.

Нагадаємо, їх часто недооцінюють: які продукти потрібно їсти, щоб бути здоровим та молодим

Як повідомляв "Знай.uа", вчені готові продовжити життя людей на 10-50 років, але самі побоюються цього: у чому проблема

Знай.uа писав, про це багато хто навіть не здогадувався: як ще можна використовувати часник - кулінарії не стосується