Багато хто не знає, що при запуску ПК (комп'ютера) відбувається складний процес завантаження операційної системи, служб та програм.

Швидкість процесу залежить від обсягу програмного забезпечення та характеристик ПК. Багато користувачів не хочуть витрачати час на очікування, особливо, коли потрібно терміново працювати. Тому експерти і рекомендують ставити комп'ютер на сплячий режим, з якого він швидше "прокидається".

Пенсіонерка за комп'ютером. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка за комп'ютером. Фото: скрін youtube

Хоча й у разі потрібно пам'ятати у тому, що й ПК отже мало потужний, то вихід із " сплячого режиму " теж може зайняти якийсь час. Із сучасними комп'ютерами проблем із цим немає навіть при великому навантаженні.

Також важливо відзначити, що комп'ютерні компоненти часто виходять з ладу під час увімкнення. Наприклад, зміна вологості в приміщенні може призвести до короткого замикання або порушення опору в ланцюгах і деякі деталі можуть вийти з ладу. У той же час, під час увімкнення може виникнути стрибок напруги. Багато хто міг відчути це на собі під час віялових відключень електроенергії восени-взимку 2022/23.

Популярні новини зараз
"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Робота за комп'ютером. Фото: Youtube
Робота за комп'ютером. Фото: Youtube

Однак, якщо тримати комп'ютер постійно увімкненим, слід використовувати джерело безперебійного живлення або якісний мережевий фільтр, які забезпечать стабільне живлення та згладять можливі пульсації електроенергії.

Головне питання – що буде з ПК, якщо він перебуває у сплячому режимі. Точніше, що буде із споживанням. Воно буде мінімальним. Таке споживання електроенергії можна порівняти з телевізором у режимі очікування, що очікує сигналу від пульта.

Нагадаємо, самокати та моноколеса стали транспортними засобами: тротуарами не поїздять?

Як повідомляв "Знай.uа", як виявити скручений пробіг на автомобілі: ознаки, які вказують, що вас намагаються обдурити

Знай.ua писав, комп'ютер, посудомийка, циркулярна пилка і не тільки: 10 популярних речей, які винайшли жінки