У житлі можуть витати різні аромати, а більшість із них не можна назвати приємними. Наприклад, запах старості. Він може з'явитися через давні меблі або підлогу, а також через проблеми з водопостачанням, грибок, погано просушених речей в шафах і так далі. Після виявлення джерела, варто приступити до усунення запаху.

Найчастіше звичайне прибирання не справляється з цією побутовою проблемою, тому в хід йдуть народні методи, якими користувалися наші бабусі. Засоби для видалення запаху у більшості з нас знайдуться вдома.

Прибирання в будинку, фото kakpochistit
Прибирання в будинку, фото kakpochistit

Марганцівка

Надійний засіб, але підійде лише для темних меблів. Розчином із марганцівки необхідно протерти всі дерев'яні поверхні, а повторити через тиждень.

Лимонна кислота та оцет

Ці два помічники часто вирішують побутові питання. В даному випадку їх можна використовувати для м'яких меблів. Потрібно змішати одну чайну ложку лимонної кислоти, чайну ложку оцту, дві склянки води та одну столову ложку будь-якого миючого засобу. Піну наносимо за допомогою губки на меблі, залишаємо на 2 години, а потім обробляємо водою та щіткою.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Сода чи лимонна кислота

Нічого протирати не треба. Змішані засоби розкладіть у невеликі ємності та розставте по кутах квартири.

Сода та лимон, фото mamamoet
Сода та лимон, фото mamamoet

Оцет та ефірна олія

Завдяки маслу запах оцту пом'якшиться, а у квартирі буде свіжо. Необхідно змішати оцет, теплу воду 1:1, додайте будь-яку ефірну олію. Розчином обробити поверхні.

Нагадаємо, пожовтів комір на сорочці: три способи врятувати улюблену річ

Раніше ми писали про те, що ідеальний лайфхак, як змусити ноги перестати пітніти і смердіти у взутті