Котячі подряпини становлять серйозну небезпеку для здоров'я людини. Наслідками мікротравм може стати запалення суглобів, шкіри та низка інших неприємностей. Про це пише інформаційний портал womanlife.

Небезпеку для людини в першу чергу становлять подряпини від бездомних, дворових кішок, тому з такими тваринами слід поводитися обережно. Експерти зазначають, що кігті кішок небезпечні тим, що можуть призвести до серйозної патології – фелінозу. Також можна заразитися так званою "котячою лихоманкою".

Котик, скріншот: YouTube
Котик, скріншот: YouTube

У подряпину разом із брудом можуть потрапити і бактерії, які провокують небезпечний запальний процес. Бездомні кішки є носіями поширеної бацили – Bartonella henselae. Бактерії передаються чотирилапим через укуси бліх, кліщів та інших комах. Частина цих небезпечних бактерій осідає під кігтями кішок.

Кіт. Фото: скрін youtube
Кіт. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Саме тому перед тим, як погладити бездомного кота, слід обдумати свої дії і не спровокувати тварину. Особливо обережними треба бути дітям, оскільки небезпечні бацили можуть наробити лиха з незміцнілим дитячим організмом.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як визначити запалення щитовидної залози: кілька порад від лікаря-практика.

Також наш портал інформував, убереже від каменів у нирках та покращить метаболізм: дієтологи назвали один із найкорисніших овочів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, як допомогти собі під час весняної алергії, коли довкола все цвіте: симптоми полегшать не лише ліки.