Дуже важливо, щоб ножі в будинку були добре заточені, адже без цього ні м'ясо не можна обробити, ні овочі нарізати рівними слайсами. Цей інструмент завжди має бути в ідеальному стані. Але якщо у вас немає спеціального точила для ножів, з цим завданням легко впораються підручні предмети.

Деякі способи наточити ножі можуть здивувати, але вони дійсно працюють. Це не забере багато часу, а лезо буде ідеально заточеним, без сколів.

Кухонний ніж. Фото: скрін youtube
Кухонний ніж. Фото: скрін youtube

Перший спосіб - використання порцелянового посуду. На звороті тарілки або чашки на дні знаходиться тверда біла смуга. Проведіть по ній ножем декілька разів, а потім обов'язково промийте проточною водою, щоб не залишилося пилу і вона не потрапила в їжу.

Варто зазначити, промивати ножі потрібно виключно під холодною водою. Чим вища температура, тим швидше протікає реакція, що призводить до затупленню вістря ножа.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Скрін, відео YouTube нарізка
Скрін, відео YouTube нарізка

Заточити ножі також можна за допомогою пилочки для нігтів. Розмістіть її на твердій поверхні і проведіть лезом ножа по пилці, це потрібно повторити кілька разів.

На природі з цим завданням допоможе впоратися звичайний камінь, але гладкий. Техніка та ж - проведіть по ньому лезом, а потім промийте. Ще можна взяти два камені, затиснути між ними лезо ножа та силою протягнути ніж.

Нагадаємо, можуть зіпсувати весь день: медики назвали продукти, які небезпечно їсти на голодний шлунок

Раніше ми писали про те, що знадобиться всього лише сірникову коробку: найпростіший спосіб почистити праску навіть від самого застарілого нагару