Лікар-дієтолог Олена Зінченко порадила, на що звертати увагу під час приготування їжі. Так вона принесе максимальну корить.

Лікарка дала декілька порад, та пояснила, чому дотримуючись їх можна отримувати корисну смачну їжу. Про це пише портал znaimo.gov.

Корисна їжа.  Фото: Youtube
Корисна їжа. Фото: Youtube

Готуйте їжу на пару. Це безпечний та найбільш корисний спосіб приготування їжі. Продукти, приготовані на пару, зберігають значно більше вітамінів та інших корисних мікроелементів. Також варто використовувати мультиварку.

Доводьте страви до кипіння. Коли варите супи, борщі чи м’ясну печеню, доводьте їх у каструлі до градуса кипіння. Майже всі види бактерій, що викликають харчові отруєння, гинуть при трохи нижчій температурі (70°C).

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів "Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Не пересмажуйте. Обсмажуючи їжу, ви скоріше за все користуєтеся олією. Страви насичуються рослинними чи тваринними жирами та стають більш калорійними. Робіть вибір на користь сковорідок з антипригарним покриттям.

Корисна їжа.  Фото: Youtube
Корисна їжа. Фото: Youtube

Запікайте страви у духовці. Ще один спосіб, за яким ви приготуєте і смачно, і корисно – це запекти продукт у духовці. Ви зменшуєте кількість або зовсім не використовуєте жир, якщо, скажімо, деко застелите пергаментним папером та покладете сирі заготовки.

Готову їжу зберігайте в холодильнику. Коли приготована страва повністю охолоне, зберігайте її в холодильнику. Бажано відокремити на поличках сирі продукти, особливо м’ясо, птицю та рибу, та готові продукти.

Нагадаємо, ми писали, що сума за воду у квитанції знизиться у всіх: як українцям заощадити на комуналці.

Як повідомляв "Знай.ua", що не можна їсти в останній тиждень перед Великоднем: правила по днях Страсного тижня.

Також "Знай.ua" інформував, ідеально для рагу або на салат: супермаркети знизили ціни на буряк та болгарський перець.