Наші читачі мають бути готові до обробки своїх дачних ділянок чи городів. На цей раз ми разом дізнаємося, що таке "зростає, як на дріжджах". Приготувати підживлення з дріжджів та побачити відмінний результат, ось наше головне завдання.

Про цей рецепт добрива розповіла одна з найдосвідченіших українських городниць у своєму обліковому записі в соціальних мережах.

Підживлення з дріжджів, скріншот: YouTube
Підживлення з дріжджів, скріншот: YouTube

"Підживка на дріжджовій основі прискорює процес росту та розвитку рослин, покращує процес приживання культур після їх пересадки на нове місце і зводить вплив стресу до мінімуму", - розповідає городниця.

Для приготування дріжджового розчину можна використовувати як пекарські, так і спиртові дріжджі, але важливо щоб продукт був свіжим і не мав неприємного запаху або бляклого кольору.

Популярні новини зараз
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Спосіб приготування

Перед тим як розпочати готування робочого розчину, воду необхідно трохи підігріти (до +30…40°C), оскільки у холодній воді процес бродіння дріжджів уповільнюється.

Для приготування дріжджового розчину живлення слід взяти один кілограм сирих дріжджів і розвести його в п'яти-семи літрах води. Отриманим розчином можна підживлювати молоду розсаду, так і саджанці. Для проведення вечірнього поливу рослин бажано готувати цей розчин у співвідношенні 1:10.

Підживлення з дріжджів, скріншот: YouTube
Підживлення з дріжджів, скріншот: YouTube

Для приготування комплексного дріжджового добрива необхідно взяти 100 г дріжджів та півсклянки цукру-піску.

Розчиняємо всі компоненти в 10 літрах води та наполягаємо протягом доби. Потім окремо готуємо настій із деревної золи (1 літр на відро води). І змішуємо по одному літру обох готових настоїв, доливаємо звичайну чисту воду до загального десятилітрового об'єму розчину.

Така поживна суміш збагатить мінеральний склад ґрунту і доповнить його всіма відсутніми мікроелементами.

Нагадаємо, не відмовляйте собі в задоволенні: який хліб можна їсти на дієті - фігурі точно не зашкодить.

Раніше повідомлялося, що найкраща хитрість городника: як покращити врожай за допомогою йоду, розсада це любить.

Також, зелень її любить, а шкідники – бояться: як із кавової гущі зробити універсальне добриво.