Із весняним потеплінням українці почали все частіше думати про початок "сільськогосподарського сезону".

Однак не варто дуже поспішати з посадкою різних культур і настав час звернутися до народних прикмет.

Зокрема, згідно з народними навчаннями, що передавалися з покоління в покоління, картоплю не можна садити під час Вербного тижня, середи та суботи, адже вона псуватиметься.

Крім того, зазначається, що у разі ранньої весни капусту, як і цибулю, потрібно сіяти на четвертому тижні Великого посту або пізніше - на п'ятий.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Також зазначається, що соняшники краще садити в суботу, до сходу сонця або після заходу сонця.

Народні прикмети говорять про належний посів моркви, яку потрібно замочувати рано-вранці і висівати в землю без сторонніх поглядів. Гарбуз краще садити у базарний день або у вівторок.

Картопля зазвичай садять, коли цвіте бузина, черемха. Цвіте вишня – можна сіяти кукурудзу.

Нагадаємо про посівний календар на квітень-2023: як вирощувати редиску, моркву, ріпу та горох, щоб збирати врожай мішками. Важливо розпочинати висадку рослин, крім моркви, коли вже навіть узимку не буде морозів, інакше врожаю хорошого не буде.

Раніше ми повідомляли, що сусіди "лопнуть" від заздрощів: як упорядкувати газон після зими - прості секрети. Кожна господиня хоче, щоб газон був акуратним і доглянутим, але для цього потрібно дотримуватися чітких рекомендацій.

Також стало відомо, що ніколи не робіть цього, якщо хочете, щоб саджанці прижилися: 7 помилок садівників. Багато садівників перед посадкою саджанця уважно оглядають кореневу систему і частково її вкорочують.