Трав'яні чаї масово використовуються в сучасному світі, а для деяких людей вони навіть є основними ліками від низки хвороб. Але не варто думати, що вони стовідсотково корисні, адже в деяких випадках трави приховують справжню небезпеку для здоров'я.

Фітотерапія є найдавнішим методом лікування різних захворювань, а використовуються для цього всілякі трави, які зараз можна купити у вільному доступі або навіть зібрати самостійно.

Лікарські трави, фото doktormom
Лікарські трави, фото doktormom

Кожен може знайти трав'яний чай на свій смак, так що багато хто п'є їх на регулярній основі. Також у таких напоях немає кофеїну, на відміну від звичайного чаю, тож людям із відповідними протипоказаннями їх можна пити. Однак вони тонізують і можуть дарувати почуття бадьорості чи навпаки, заспокоювати. Загалом переваг чимало.

але варто попередити, що трави можуть серйозно нашкодити здоров'ю, як і інші продукти, а ще вони мають низку протипоказань. Перш ніж приймати їх регулярно і у великих кількостях, необхідно звернутися до лікаря, а також здати аналізи.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Чай, фото: Знай.ua
Чай, фото: Знай.ua

Деякі види трав агресивно впливають на шлунок, можуть знижувати чи підвищувати кислотність. Людям з хронічними захворюваннями однозначно варто бути обережнішими і проконсультуватися з фахівцями.

Нагадаємо, навіщо господині ставлять соду в духовку: корисний лайфхак, який з легкістю вирішить побутове питання

Раніше ми писали про те, що селера, щавель, базилік та інші: як поєднувати весняну зелень із продуктами

Як повідомляв Знай.ua, що робити з яйцями не першої свіжості: несподіване застосування