Їсти на ніч в цілому не корисно для здоров'я, адже під час сну всі системи організму відпочивають і навантаження на систему травлення загрожує розвитком різних захворювань. Втім, є три продукти, які особливо негативно впливають на організм, якщо їх з'їсти на ніч дивлячись. Про це пише medicalanswers.

Медики рекомендують не вживати їжу перед сном, але якщо необхідність у перекусі виникла, слід пам'ятати про три продукти, які категорично не рекомендується їсти на ніч дивлячись.

Сон. Фото: скрін youtube
Сон. Фото: скрін youtube

Шоколад

Шоколад містить велику кількість кофеїну, який є сильним подразником нервової системи та викликає проблеми зі сном. Також кофеїн створює навантаження серцево-судинну систему, тому є ласощі на ніч - ідея не з найкращих.

Гостра їжа

Гостра їжа може призвести до сильної печії, ефект якої лише посилюється, якщо людина перебуває у горизонтальному положенні. Також подібна їжа містить гістаміни, які роблять людину бадьорішою. Наївшись гострого, найімовірніше, доведеться всю ніч рахувати овечок у спробах заснути.

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Продукти в холодильнику, скріншот з відео
Продукти в холодильнику, скріншот з відео

Дієтичне м'ясо

Деякі люди впевнені, що шматочок нежирного м'яса, такого як курка чи індичка, не наробить лиха, якщо з'їсти його перед сном. Насправді це не зовсім так, адже білок, що міститься в м'ясі, сприяє вивільненню енергії і це може призвести до того, що людина довго не зможе заснути.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, самі собі шкодимо: що може статися, якщо стримувати кашель та чхання.

Також наш портал інформував, провокують утворення каменів у нирках: які популярні продукти можуть відправити на лікарняне ліжко.

Крім того, ми писали, головні звички, через які ви не можете схуднути: у них важко повірити.