Якщо ви читаєте цю статтю, ви знаєте, що таке повільний інтернет через з'єднання Wi-Fi. Якщо ви в кафе, то це може відбуватися зі зрозумілих причин, але якщо ви у себе вдома, а всі рахунки сплачені і справний роутер, значить у вас крадуть інтернет.

Все логічно – хтось приєднався до маршрутизатора. Експерт з інформаційної безпеки Юрій Шарлай поділився з українцями простим способом виявити злодюжок.

Wi-Fi, скріншот: YouTube
Wi-Fi, скріншот: YouTube

Насамперед необхідно провести всіх пристроїв, підключених до вашої Wi-Fi мережі, таких як смарт-телевізори, ноутбуки та смартфони, щоб визначити, чи не є якийсь із них причиною низької швидкості інтернету.

Якщо підозра на крадіжку все ще залишається, вона пропонує одночасно відключити всі пристрої від мережі та перевірити індикатор на роутері, який показує активне використання.

Популярні новини зараз
З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Wi-Fi, скріншот: YouTube
Wi-Fi, скріншот: YouTube

Якщо індикатор продовжує блимати навіть тоді, коли не підключено жодного пристрою, цілком можливо, що хтось краде ваш Wi-Fi. Щоб запобігти подальшим крадіжкам, Шарлай радить створити новий складний пароль, який включатиме цифри, літери, великі та малі літери.

Крім того, він рекомендує поставити галочку навпроти опції "Заборонити доступ до інтернету всім незареєстрованим пристроям" в інтерфейсі налаштувань роутера та створити реєстрацію з фіксованою IP-адресою для всіх ваших гаджетів.

Нагадаємо, прасувати одяг можна вдвічі швидше: хитрий лайфхак, який заощадить час і сили.

Раніше повідомлялося, забудете про цю проблему: як запобігти намерзанню льоду в морозильній камері, корисний лайфхак.

Також, ви завжди робили це неправильно: хитрість, яка заощадить вам літри соняшникової олії.