Овочі та фрукти в основному можна зберігати і без холодильника. Морква та буряк добре зберігаються, якщо їх скласти в ящики з піском. Для зберігання картоплі важливо, щоб на неї не потрапляли сонячні промені або світло.
Супермаркет, овочі: фото Знай.ua
Якщо ви опинилися без світла за мінусової температури, то за м'ясо можна не турбуватися. Його потрібно огорнути папером, а потім рушником і скласти в металеву ємність та виставте на вулицю. Можна використовувати термосумки.
Також з будь-якого м'яса можна зробити тушонку. Така консервація за правильних умов приготування матиме термін придатності до 3 років.
М'ясо / фото: Pixabay
Щоб продовжити термін придатності риби, з неї можна зробити консерви. Або її можна зберігати за допомогою солі. Очистіть рибу від луски, приберіть начинки і зябра, помийте і добре висушіть паперовим рушником. Складіть у металеву ємність, добре пересипаючи сіллю. Поставте у прохолодне місце. Потім таку рибу можна вимочити у воді та смажити чи висушити.
Вершкове масло - скріншот
Щоб не зіпсувалося вершкове масло, його варто додатково огорнути пергаментом і скласти в ємність із холодною підсоленою водою. Виставте ємність на вулицю, якщо мінусова температура спустіть у льох, підвал або виберіть інше прохолодне місце. Сир добре зберігається без холодильника, але його обов'язково потрібно скласти у пакет і добре загорнути, щоб він не підсушувався.
Щоб продовжити термін придатності молока, прокип'ятіть його, додавши ½ ч. л. соди на 3 л. Потім перелийте у сухі чисті банки. Сир перекладіть у скляні банки, а потім помістіть у холодну воду. Те саме зробіть з баночками сметани.