Плями бувають різного характеру, одні легко відмиваються, а для видалення інших потрібно докласти більше зусиль. Для кожного випадку є народні методи, адже не лише спеціальна хімія здатна вирішити такі проблеми.

Господині знають, як важко випрати сліди від червоного вина, а з'явитися вони можуть не лише на одязі, а й на шпалерах. Не варто ставити питання, як вони там опинилися, слід швидко приступати до їх видалення.

Червоне вино, кадр з відео
Червоне вино, кадр з відео

Важливо враховувати, що шпалери бувають з різних матеріалів, тому перед обробкою перевірте в непомітному місці, як вони реагують на засіб.

Миючий засіб

Необхідно нанести миючий засіб на вологу губку або тканинну ганчірку та промити потрібне місце. Дати повністю висохнути.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зубна паста

Зубну пасту видавити на губку або м'яку щітку, протерти пляму і залишити на 10-15 хвилин. Далі цю ділянку намочити і якщо слід залишився, повторити процедуру.

Зубна паста, скріншот з відео
Зубна паста, скріншот з відео

Лимонна кислота та сода

Це один із найдієвіших способів, та й загалом лимонна кислота та сода – незамінний помічник у побуті. Засоби потрібно розчинити з водою у рівних пропорціях 1:1. Змочити цим ватяний диск і протерти пляму, дати висохнути.

Сода та лимон, фото mamamoet
Сода та лимон, фото mamamoet

Раніше ми писали про те, як відмити витяжку від бруду і жиру без покупної хімії: простий і дієвий спосіб, який оцінить кожна господиня

Як повідомляв Знай.ua, як позбутися цвілі без хімії, але так само ефективно: альтернативний засіб з того, що знайдеться у кожного

Також портал Знай.ua писав, і рибку з'їсти, і на городі краса: як зробити корисне добриво з потрухів