Вченим вдалося виявити дивовижні властивості одного просто продукту, який кожен із вас може собі дозволити.

Результати було опубліковано на сайті Національного центру біотехнологій США. Цей продукт – мигдаль, який може допомогти контролювати рівень цукру в крові.

Мигдальний торт, скріншот: YouTube
Мигдальний торт, скріншот: YouTube

Вчені провели дослідження на 128 людях із цукровим діабетом, розділивши їх на дві групи.

Однієї групи було надано достатньо магнію на добу, а іншій – дефіцитну. В результаті виявилося, що у тих, хто отримував достатню кількість магнію, рівень цукру в крові знижувався за 15 хвилин.

Популярні новини зараз
Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Це пов'язано з тим, що мигдаль містить високу концентрацію магнію, білків, жирів та клітковини, які корисні для функціонування організму.

Мигдальна олія, фото bhub.com
Мигдальна олія, фото bhub.com

Дефіцит магнію може спричинити збільшення рівня цукру в крові та резистентність до інсуліну, що призводить до розвитку діабету 2 типу. Тому слід вживати добавки магнію, щоб запобігти цим проблемам, особливо у тих, у кого є надмірна вага.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, які спеції можна додавати в їжу при підвищеному тиску: три помічниці, які замінять сіль та цукор

Як повідомляв "Знай.uа", Марина Боржемська підказала, як накачати "горіх" і показала свій мотивації: "Для тих, хто ще в роздумах"

Знай.ua писав, сніданок з'їли, а крихти залишилися: як ефективно очистити тостер за пару хвилин