Високий кров'яний тиск – поширена проблема, яка може стати причиною розвитку несприятливих наслідків та тяжких ускладнень. Існує безліч препаратів, які здатні його стабілізувати, але крім них також є харчові помічники.

Тим, хто стикається з підвищеним тиском, варто додати до раціону продукти, багаті на клітковину. Також необхідно знизити споживання солі, цукру та кофеїну. Це стандартні поради.

Артеріальний тиск, скріншот: Youtube
Артеріальний тиск, скріншот: Youtube

Дієтологи склали список спецій, які можна додавати в їжу при високому тиску. Вони є практично у кожного на кухні.

Куркума

Вона має яскравий і своєрідний аромат, а ще славиться своїми протизапальними властивостями. Також вона позитивно впливає на артеріальний тиск. Додавати її можна в картоплю, наприклад, а поєднувати з чорним перцем для кращої засвоюваності.

Молотий часник

Часник загалом добре впливає на імунітет. Його вживання навіть у сухому, а не свіжому вигляді, здатне знизити тиск та покращити загальний стан. Однак варто додавати часник у їжу в помірних кількостях.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Спеції. Фото: скрін youtube
Спеції. Фото: скрін youtube

Копчена паприка

Ще одна чудодійна спеція, яку багато хто недооцінює, насправді. Паприка відмінно поєднується з різними стравами, при цьому настільки прикрашає їхній смак, що ніяка сіль та консерванти не знадобляться. Також вона регулює рівень цукру та бореться із запаленням.

Нагадаємо, як уникнути появи плям на зубах після кави та червоного вина

Раніше ми писали про те, як швидко та ефективно очистити кухонну дошку