Жінки вже давно дійшли того, що деякі процедури для краси можна робити в домашніх умовах, більше того, засоби для них навіть виготовляються самостійно. Так, кавова гуща є відмінним компонентом для скрабу.

Скраб для тіла виконує дуже важливі функції – оновлює шкіру, бореться з целюлітом та врослим волоссям, а також підтягує та приховує нерівності. Цих результатів допоможе досягти звичайна кавова гуща.

Кавова гуща, фото infovend
Кавова гуща, фото infovend

Наприклад, скраб на основі солі може викликати суттєве роздратування, тому людям із чутливою шкірою його не рекомендується використовувати. А ось кавова гуща діє м'якше, тим паче готується такий скраб дуже просто.

Як приготувати кавовий скраб для тіла:

Знадобиться 1/4 склянки кавової гущі та 1 ложка кокосової олії. Ці компоненти необхідно перемішати, за бажанням додати коричневий цукор, він посилить скрабуючу властивість.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Застосовувати слід після душу на розпарену шкіру. Наносимо на тіло, ретельно витираємо та добре змиваємо водою. Не забудьте скористатися зволожуючим кремом. Після цієї процедури шкіра буде гладкою та м'якою, але при цьому ви не витратите багато грошей.

Кавовий скраб, фото a-kofe
Кавовий скраб, фото a-kofe

Раніше ми писали про те, що надмірна любов до гречки може призвести до неприємних наслідків: чим небезпечне зловживання кашею

Як повідомляв Знай.ua, чи мити м'ясо перед приготуванням та заморожуванням: нарешті розставлені всі крапки над "i"

Також портал Знай.ua писав, миттєве омолодження без салону та уколів: рецепт яєчної маски для шкіри навколо очей