Багато хто не любить оливки і, як виявилося, дуже даремно, адже вони приносять чимало користі організму. Так, в оливках є корисні харчові волокна, які позитивно впливають на роботу кишківника і знижують ризик розвитку онкологічної патології.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗа словами дієтологів, всього в 30 грамах оливок міститься приблизно 5% від добового споживання харчових волокон, що рекомендується. При цьому оливки містять менше калорій, ніж оливкова олія, завдяки цим харчовим волокнам.
Вживання оливок позитивно впливає на кишечник та допомагає нормалізувати його роботу. Також продукт знижує ризик розвитку онкологічних патологій.
Втім, незважаючи на низьку калорійність та користь, слід бути обережними з консервованими оливками, адже в одній такій банці може бути денна норма солі. При цьому в оливках без кісточки міститься більше солі, адже вони краще просочуються розсолом.
Разом з тим експерти відзначають, що маслини мають практично такі ж корисні властивості, як і оливки, втім, вони трохи калорійніші. При виборі продукту слід орієнтувати суто смакові переваги.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше портал Знай повідомляв, надмірна любов до гречки може призвести до неприємних наслідків: чим небезпечне зловживання кашею.
Також наш портал інформував, корисна для кишечника, серця та мозку: названо смачну та доступну крупу, яка не стане зайвою в раціоні.
Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, бадьорять не гірше за кофеїн: які продукти потрібно їсти вранці, щоб подолати втому і повернути енергію.