Багато хто не любить оливки і, як виявилося, дуже даремно, адже вони приносять чимало користі організму. Так, в оливках є корисні харчові волокна, які позитивно впливають на роботу кишківника і знижують ризик розвитку онкологічної патології.

За словами дієтологів, всього в 30 грамах оливок міститься приблизно 5% від добового споживання харчових волокон, що рекомендується. При цьому оливки містять менше калорій, ніж оливкова олія, завдяки цим харчовим волокнам.

Оливки, фото: кадр з відео
Оливки, фото: кадр з відео

Вживання оливок позитивно впливає на кишечник та допомагає нормалізувати його роботу. Також продукт знижує ризик розвитку онкологічних патологій.

Втім, незважаючи на низьку калорійність та користь, слід бути обережними з консервованими оливками, адже в одній такій банці може бути денна норма солі. При цьому в оливках без кісточки міститься більше солі, адже вони краще просочуються розсолом.

Популярні новини зараз
Абоненти Vodafone платитимуть більше: оператор зробив новий "тарифний сюрприз" Щоб розраховувати на субсидію потрібно заплатити: яка остаточна сума ТЦК стануть "невидимками" для ухилянтів: про які повноваження говорять Плюс 570 грн щомісяця: в Україні пенсіонерам дозволили отримати "бонус" до основних виплат
Показати ще

Оливки. Фото: скрін youtube
Оливки. Фото: скрін youtube

Разом з тим експерти відзначають, що маслини мають практично такі ж корисні властивості, як і оливки, втім, вони трохи калорійніші. При виборі продукту слід орієнтувати суто смакові переваги.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, надмірна любов до гречки може призвести до неприємних наслідків: чим небезпечне зловживання кашею.

Також наш портал інформував, корисна для кишечника, серця та мозку: названо смачну та доступну крупу, яка не стане зайвою в раціоні.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, бадьорять не гірше за кофеїн: які продукти потрібно їсти вранці, щоб подолати втому і повернути енергію.