Підтримувати здоров'я ротової порожнини та зубів можна дуже просто – налагодити правильне харчування. Деякі продукти мають унікальні властивості та здатні зміцнити емаль та знизити ризик виникнення карієсу.

Продукти багаті кальцієм, фтором, фосфором, магнієм, клітковиною та вітамінами допоможуть підтримувати здоров'я зубів та ясен. Всі ці речовини можна знайти в доступних для кожного продуктах.

Користь для зубів. Фото: youtube
Користь для зубів. Фото: youtube

Молоко

Вживання молока допоможе організму краще засвоювати кальцій. Воно містить білок, кальцій та "сонячний" вітамін D, який відіграє велику роль у здоров'ї всього організму. Наприклад, нестача цього вітаміну може супроводжуватися постійним печінням у роті, язику, губах.

Солодка картопля

Коренеплід, що містить багато вітаміну А, який позитивно впливає на емаль і знижує ризик карієсу.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Прийом у стоматолога. Фото: скрін youtube
Прийом у стоматолога. Фото: скрін youtube

Сир

Смачний та корисний продукт, що містить багато кальцію та білка. Вживання сиру допомагає знизити кислотність та зміцнити зубну емаль.

Листова зелень

Капуста, шпинат та інша листова зелень містить багато корисних вітамінів та мікроелементів, які сприятливо впливають на весь організм. При вживанні зелені виробляється слина, яка нейтралізує кислоти і сприяє усуненню залишків їжі із зубів.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, "Заїдати" стрес можна з користю: ​​які продукти зменшать тривожність і наситить організм вітамінами.

Також наш портал інформував, що "безпечна" норма алкоголю: лікар-нарколог розповіла, скільки можна випити, щоб не нашкодити здоров'ю.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, бадьорять не гірше за кофеїн: які продукти потрібно їсти вранці, щоб подолати втому і повернути енергію.