Досвідчені господині знають, наскільки рис універсальний, а використовувати його можна не лише у кулінарії. Ця крупа славиться своїми вологопоглинаючими властивостями і не тільки, тому дуже корисна в побуті.

Є декілька цікавих застосувань рису, про частину з них багато людей навіть не здогадуються. Плюс у тому, що крупа є майже у кожного в будинку, а в магазині коштує не так вже й дорого.

Крупа, рис: фото recetin
Крупа, рис: фото recetin

Допоможе фруктам дозріти

Якщо залишити плоди біля рису, вони стануть стиглими набагато швидше. Інструкція дуже проста: крупу насипають у тарілку, а зверху залишають фрукт та прикривають рушником. За декілька годин, максимум добу, він стане стиглим та смачним.

Врятує телефон

Рис дуже ефективно поглинає вологу, тому це ідеальний засіб, якщо ви впустили у воду або намочили телефон. Необхідно витягнути батарею і покласти її в склянку з крупою, а вже на ранок вона має знову заробити.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Телефон, фото grozny
Телефон, фото grozny

Заточить леза

Йдеться про побутову техніку із лезами. Наприклад, блендер. Згодом він може гірше подрібнювати продукти, а нові леза коштують доволі дорого. Рис продовжить його термін служби. Крупу слід насипати в миску, опустити блендер і увімкнути.

Раніше ми писали про те, як повернути білим кросівкам ідеальний вигляд: знадобиться лише один "секретний" інгредієнт

Як повідомляв Знай.ua, "рецепт" сяючої сковорідки: як врятувати посуд, що пригорів, без застосування побутової хімії.

Також портал Знай.ua писав, що за недбалість чи незнання доведеться "заплатити" здоров'ям: як часто потрібно прати і міняти домашні капці