У світі стрес це звичайна справа і люди по-різному на нього реагують. Наприклад, деякі вважають за краще "заїдати" його, насамперед чимось солоденьким. Це вкрай негативно впливає на організм, адже надлишок цукру може призвести до різних недуг та проблем. Втім, є продукти, які ефектніше допоможуть подолати стрес і в цілому добре позначаться на здоров'ї. Про це пише telegram-канал "Бережи себе".

Існує чимало продуктів, які реально допомагають боротися зі стресом та приносять лише користь організму. Зупинимося на чотирьох на найдоступніших продуктах, які можна купити у будь-якому магазині.

Стрес. Фото: Youtube
Стрес. Фото: Youtube

Яйця

Курячі яйця містять важливий для боротьби зі стресом холін (вітамін В4), тому ефективно допомагають упоратися з тривожністю. Крім того, вони багаті на мінерали, антиоксиданти та амінокислоти.

Часник

Містить багато сірки, яка сприяє підвищенню рівня антиоксиданту – глутатіону. Це в свою чергу допомагає організму долати стрес. Часник можна їсти як у сирому вигляді, так і додавати до різних страв, надаючи їм особливий смак.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Часник. Фото: Youtube
Часник. Фото: Youtube

Броколі

Багаті на магній, вітамін С та фолат, які допомагають подолати депресію та стрес. Приємний бонус - броколі ще й знижують ризик проблем із серцем.

Насіння соняшника

Досить потужна "зброя" проти стресу. Насіння соняшнику багате на вітамін Е, магній, цинк, марганець, мідь та вітаміни групи В, які допомагають організму боротися з тривожністю. Та й сам процес споживання насіння має досить "медитативний" ефект.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, розкриються лише найкращі властивості: як правильно приготувати картоплю, щоб вона приносила користь.

Також наш портал інформував, корисна для кишечника, серця та мозку: названо смачну та доступну крупу, яка не стане зайвою в раціоні.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, не лише алкоголь: які напої погано впливають на роботу печінки – варто відмовитись, щоб не ризикувати.