Деякі продукти зовсім не підходять на роль закуски до алкогольних напоїв, адже можуть суттєво погіршити стан на ранок після застілля та навіть серйозно підірвати здоров'я. Що не можна поєднувати зі спиртним, пише medicalanswers.

Дієтологи відзначають, що хоч мариновані огірки вважаються популярною закускою, але насправді вони не підходять. Ця страва збагачена оцтовою кислотою, консервантами, підсолоджувачами, які можуть негативно впливати на слизову оболонку шлунка. Закусивши огірками вранці можна прокинутися від хворобливих відчуттів у ділянці шлунка, що вкрай неприємний "бонус" до можливого похмілля.

Мариновані огірки, скріншот: YouTube
Мариновані огірки, скріншот: YouTube

Солодкі напої та алкоголь також небезпечний тандем. У складі обох напоїв багато цукру, що може порушити вуглеводний обмін. Поєднуючи дані напої, можна зіткнутися з проблемами з печінкою та підшлунковою залозою.

Помідори. Фото: скриншот Youtube
Помідори. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

В той самий час добрим варіантом для закуски можуть стати помідори. Експерти підкреслюють, що вони містять органічні кислоти, але водночас багаті на мінеральні солі, які допомагають виводити зайву рідину.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, корисна для кишечника, серця і мозку: названо смачну і доступну крупу, яка не стане зайвою в раціоні.

Також наш портал інформував інтервальне голодування: кому не варто навіть куштувати, щоб не нашкодити здоров'ю.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, як позбутися небажаних "сусідів": рецепт від нутріциолога допоможе визначити і позбутися хвороб.