На нашу імунну відповідь на інфекції впливають кілька зовнішніх факторів, зокрема погода, соціальні взаємодії та дієта.

Вчені Національного інституту Здоров'я провели експеримент на гризунах і виявили спосіб харчування, який допомагає організму захиститися від вірусу грипу А. Ідеться про кетогенну дієту. Про це йдеться у статті, опублікованій у журналі Science Immunology.

Кетодієта. Фото: Youtube
Кетодієта. Фото: Youtube

Дослідники розподілили гризунів на дві групи — експериментальну та контрольну. Тварин із першої групи за тиждень до зараження вірусом грипу А посадили на кетогенну дієту, яка відзначається високим вмістом жирів і низьким вмістом вуглеводів. Інші ж гризуни вживали багато їжі з високим вмістом вуглеводів.

Кетодієта. Фото: Youtube
Кетодієта. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Після інфікування вірусом з’ясувалося, що тварини з першої групи значно легше переносили захворювання. Також виживання серед них була вищою, ніж серед їх побратимів із другої групи.

Фахівці вважають, що харчування під час кетогенної дієти активує клітини імунної системи, що сприяють виробленню особливого слизу, який здатний затримувати вірус грипу А.

  • Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, ми писали, що рецепт цитрусового мусу на манці: 5 простих інгредієнтів та мінімум часу на готування.

Як повідомляв "Знай.ua" дорожче 70 грн за кілограм? В Україні прогнозують ще більше зростання ціни на цибулю.

Також "Знай.ua" інформував, як швидко почистити диван від шерсті домашніх улюбленців: не потрібно ні спеціальних пристосувань, ні зусил.