Хоча в Україні триває війна, перехід на літній час все ж таки відбудеться вже буквально зовсім скоро - через три тижні, як і планувалося.

Формально перехід на літній час відбудеться в ніч з 25 на 26 березня о 3-й ночі, але стрілки годинника можна перевести вже ввечері перед сном.

Переведення годинника, фото: Знай.ua
Переведення годинника, фото: Знай.ua

Однак перехід із зимового на літній час може бути особливо важким для організму, оскільки це означає втрату цілої години сну. Тоді як узимку всі навпаки радіють, тому що можна поспати на годину довше.

Переведення стрілок годинника на 60 хвилин уперед може призвести до стресу для організму, тому є кілька порад українцям, як вчасно підготуватися до переходу, щоб уникнути негативних наслідків для здоров'я та працездатності.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Переведення годин, скріншот: Youtube
Переведення годин, скріншот: Youtube

Є спосіб підготувати організм, починаючи заздалегідь, за тиждень-два до 25 березня. Зміщуючи графік свого сну поступово на 10-15 хвилин, можна підготувати свій організм до нового графіку.

Також перед переходом на літній час корисно захиститись від стресових ситуацій, наскільки це можливо в умовах повномасштабної війни. Рекомендується слухати приємну музику та випити заспокійливий трав'яний чай для покращення сну. Також варто пам'ятати про те, що оскільки світловий день буде довшим, це дає можливість працювати сонячним електростанціям.

Нагадаємо, українцям готують нові свята: замість 8 березня та Дня Перемоги

Як повідомляв "Знай.ua", перехід на літній час не скасували? Коли і куди крутити стрілки у 2023 році

Знай.ua писав, перехід на літній час-2023: що потрібно почати робити вже зараз, щоб організм не дав збій