Буряк є одним з найулюбленіших коренеплодів українців, адже з нього готують всесвітньовідомий борщ, а також безліч смачних салатів.

То ж зазвичай ми його варимо, але виявляється, це не обов'язково. Споживати буряк можна і в сирому вигляді, і для цього є кілька простих опцій.

Варто відзначити, що сирий буряк багатий на калій, марганець та фоліати. То ж зовсім не дивно, що сік буряка часто використовують у смузі та інших вітамінних коктейлях. Проте не обов'язково робити сік, сирий буряк можна їсти практично без додаткових маніпуляцій з ним.

Буряк, фото glavred
Буряк, фото glavred

Варто врахувати, що сирий буряк має дещо специфічний землистий смак, а також свій особливий аромат. Окрім того, він відзначається й певною твердістю. Тож перш ніж використовувати його у стравах, варто зважити, для кого ми їх будемо подавати.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах
Показати ще

Зазвичай сирий буряк використовують у різноманітних салатах. У цьому випадку важливо правильно підібрати заправку та спеції. Після цього жодних питань щодо його смаку та аромату не виникне. І головне - ваш організм отримає велику порцію корисних речовин.

Буряк, фото napensii
Буряк, фото napensii

Нагадаємо, не википить і не підгорить: як закип'ятити молоко швидко і без втрат

Як повідомляв "Знай.ua", 5 найшкідливіших поєднань продуктів: можуть серйозно зашкодити організму

Також "Знай.ua" писав, впораєтеся за 1 секунду: як швидко очистити картоплю в мундирі