Чай каркаде з гібіскуса має багатий вітамінний склад і багато корисних властивостей.

Вживання чаю з пелюсток суданської троянди в давнину вважалося привілеєм вищих верств суспільства на батьківщині цього напою - в Єгипті, а також у ряді арабських країн і в Азії.

Чай каркаде. Фото: youtube
Чай каркаде. Фото: youtube

Вміст заліза у його складі забезпечує високу цінність напою в запобіганні анемії. Каркаде знімає спазми та виводить із організму зайву рідину. Чай каркаде нормалізує водний баланс, усуває інтоксикацію організму, сприяє виведенню важких металів, а також допомагає стабілізувати нервову систему під час стресів.

Чай здійснює сприятливий вплив на сечостатеву систему, кишківник та жовчний міхур. Вміст вітаміну С дозволяє застосовувати чай для профілактики простудних захворювань. Рубіновий напій допомагає боротися зі стресами і покращує розумову діяльність. Також він стимулює вироблення жовчі.

Чай каркаде. Фото: youtube
Чай каркаде. Фото: youtube

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Антоціани, які містяться у Каркаде, це речовини, які зумовлюють рубіновий колір напою. Користь цих речовин для організму є вагомою, оскільки вони знижують рівень холестерину, покращують проникність стінок судин.

  • Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, ми писали, що вчені назвали 5 ознак довголіття: що може вплинути на тривалість життя.

Як повідомляв "Знай.ua" які продукти рекомендується їсти при втраті апетиту: "дзвіночки", що час до лікаря.

Також "Знай.ua" інформував, наділені рідкісним даром: які чотири знаки Зодіаку з віком стають молодшими.