Взаємозв'язок між поганим сном та передчасним старінням існує! ДО такого висновку дійшли лікарі, які назвали й інші шкідливі звички, які негативно впливають на стан вашої шкіри.

Давно не секрет, що такі шкідливі звички, як куріння, велика кількість жирної та гострої їжі в раціоні, пізні відходи до сну тощо, дуже несприятливо впливають на здоров'я людини.

У результаті погіршується робота внутрішніх органів та систем, з'являється швидка стомлюваність, зайва вага та навіть проблеми зі сном. Саме нестача сну є частою причиною появи ранній зморшок та швидкого старіння організму загалом, відзначають фахівці.

Вчені вкотре нагадують, що потрібно спати не менше 8 годин на добу та на якісному матраці для того, щоб відпочинок був повноцінним і після нього знову з'являлися сили та енергія.

Зморшки. Фото: Youtube
Зморшки. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Які помилки ми робимо під час нічного сну і які призводять до серйозних проблем зі здоров'ям:

  1. Недостача сну. У результаті погіршиться не лише стан шкіри, а й швидко вичерпається запаси енергії. Людину чекає занепад сил та депресія.
  2. Сон на животі чи боці. Ця звичка досить швидко перетворить будь-яке обличчя на зразок зім'ятої подушки, стверджують лікарі. Також часто сон на животі провокує сильні болі в спині та ділянці попереку. То ж найкращим і правильним для нічного відпочинку є сон на спині.
  3. Сон з макіяж на обличчі. Звичка, яка запускає процес старіння шкіри, адже під шаром гриму вона не дихає. Залишки макіяжу, шкірний жир та забруднення під час сну проникають глибоко у пори та провокують розмноження небезпечних бактерій.
  4. Нечаста зміна постелі. Оскільки на наволочці та простирадлі накопичуються залишки шкірного жиру, волосся, бруду та пил, ліжко з часом стає ідеальним середовищем для розмноження бактерій. То ж постільну білизну потрібно змінювати хоча б раз на тиждень. Також корисно замінити звичні комплекти на білизну з шовку.
  5. Занадто висока температура у спальні. Тепло сильно сушить шкіру, що провокує ранню появу зморшок. Лікарі рекомендують спати за нормальної температури близько 18 градусів.

Здоровий сон, скріншот з відео
Здоровий сон, скріншот з відео

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, які правила виходу на пенсію діятимуть у 2023 році: пояснення ПФУ

Як повідомляв "Знай.ua", яку довідку потрібно подати у 2023 для нарахування пенсії: необхідна у двох випадках

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили про нововведення стосовно виготовлення паспорта: що потрібно знати