Мікрозелень — це молоденькі проростки різних культур. Їх вік з моменту прокльовування становить від 5 днів до двох тижнів, а висота паростка — до 10 см.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяФішка мікрозелені в тому, що саме в 5-15 діб від появи сходів він максимально набирає сили для подальшого розвитку рослини. Тому проростки містять корисні речовини у найвищих концентраціях. У складі зелені хлорофіл, мікроелементи, вітаміни, а також органічні кислоти, ефірні олії, каротиноїди.
Щоб проростити мікрозелень можна використати будь-яке з пропонованого ґрунту:
- ґрунт та гідрогель;
- килимок із лляного та кокосового волокна;
- банка, вата, на папері, тканині чи марлі;
- спеціальний пророщувач.
Для отримання їстівних паростків підходить насіння овочевих культур і злаків, які ми вживаємо в їжу.
Найшвидше росте руккола. Зелень можна зрізати через 5 днів. Зелень кольрабі зросте через 6 днів. Її смак дуже пікантний, схожий на грибний. Швидко наростає зелень гірчиці листової, крес-салату, броколі.
Щоб мати свіжу порцію мікрозелені щодня, треба мати не менше семи ємностей для пророщування, щоб вийшов конвеєр.
Нагадаємо, ми писали, лайфхак для економії часу та нервів: навіщо господині розігрівають цитрусові у мікрохвильовій печі.
Як повідомляв "Знай.ua" не поспішайте викидати: неочікувані добрива, які допоможуть виростити гідний урожай.
Також "Знай.ua" інформував, спочатку смачно, а потім корисно: як зробити з бананової шкірки чудове добриво.