Одним з найпопулярніших напоїв у світі є кава, але багато хто навіть не підозрює, що поєднуючи його з деякими продуктами можна сильно підірвати здоров'я. Про це пише інформаційний портал medicalanswers.

Багато хто цінує каву за неперевершений аромат, смак і підбадьорливі властивості, що допомагають "прокинутися" з ранку перед роботою. Часто кава вживається разом з іншими продуктами, наприклад, десертами. Втім, їсти їжу, з якою цей гарячий напій краще не поєднувати, оскільки це загрожує неприємними наслідками для організму.

Кава. Фото: скрін youtube
Кава. Фото: скрін youtube

Кава, шоколад та алкоголь - найнебезпечніше "тріо". За словами фахівців таке поєднання сприяє розслабленню нижнього стравохідного сфінктера, а це загрожує печією, печінням та закиданням у стравохід вмісту шлунка. Згодом можуть проявитися і ознаки запалення стравоходу.

Кава. Фото: скрін youtube
Кава. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Також не варто пити каву на холодний шлунок, адже це негативно вплине на шлункову секрецію. У той же час є і продукти, з якими чудово поєднується напій. Наприклад, до м'яса підійде еспресо, що покращує процес травлення.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, які продукти не можна їсти в стані сп'яніння: улюблені закуски стають небезпечними для здоров'я.

Також наш портал інформував, що потрібно їсти, щоб отримувати гормони щастя: список нехитрих продуктів, щоб життя стало на радість.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, смачні та корисні, але не без "сюрпризів": які продукти можуть стати причиною головного болю.