Килим здатний створити більш затишну атмосферу в будинку, але часто страждає від випадково розлитої кави або інших забруднень. Однак хоч би якою була пляма його можна вивести і для цього існує кілька ефективних засобів.

Необхідність почистити килим рано чи пізно постає перед кожною господинею, адже поставити пляму може навіть найакуратніша людина. Пропонуємо кілька ефективних засобів для чищення килима. Але важливо пам'ятати, що перед тим, як розпочати роботу, потрібно випробувати обраний варіант на непомітному місці килима, адже він може знебарвлювати тканину або залишати сліди.

Чищення килима. Фото: скрін youtube
Чищення килима. Фото: скрін youtube

Засіб для миття посуду

Такий засіб точно знайдеться в кожній оселі і відмінно підійде для очищення як натуральних, так і синтетичних килимів. Рекомендується використовувати безбарвну рідину, особливо, якщо потрібно почистити світлий килим.

Так, для чищення синтетичного килима 1/4 чайної ложки засобу для миття посуду потрібно розвести у склянці теплої води. Якщо потрібно чистити натуральний килим, то миючого слід взяти цілу чайну ложку. Отриманий розчин слід акуратно нанести на пляму за допомогою губки або пульверизатора та залишити на кілька хвилин. Після цього місце потрібно промокнути сухою серветкою. Процедуру можна повторювати кілька разів, щоб досягти потрібного результату.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Чищення килима. Фото: скрін youtube
Чищення килима. Фото: скрін youtube

Нашатирний спирт

Цей засіб слід використовувати лише для чищення натуральних килимів. Розчин готується просто: 1 чайна ложка спирту розлучається в 1/2 склянки теплої води. Діяти слід, як і в попередньому методі: акуратно обробити пляму, а потім промокнути.

Оцет

Підійде і для синтетичних та натуральних килимів. Розчин готується виключно з білого чи дистильованого оцту. Для очищення синтетичних килимів оцет потрібно розвести водою у пропорції 1:2, а для натуральних – 1:1. Порядок дій не відрізняється від описаних вище.

Раніше портал Знай повідомляв, милуватиметеся своїм відображенням: як прибрати наліт на сантехніці за допомогою підручних засобів, простіше не придумаєш.

Також наш портал інформував, температура у квартирі підскочить на кілька градусів: як збільшити продуктивність батарей, перевірені способи.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, альтернатива покупним "миючим": натуральні засоби, які змусять посуд блищати, навіть у холодній воді.