За чистотою та станом посуду а домі потрібно уважно стежити, але деякі явища не залежать від людей. Наприклад, наліт від міцного чаю найчастіше залишається на чашках, а відмити його не так вже й просто. Але все вийде, якщо знати про секрети.

Для початку можна запобігти появі нальоту на чашках. Є декілька рекомендацій - при заварці чаю використовуйте бутильовану воду або очищену, а додавання лимона добре вплине на смак і позбавить від темного пігменту. Також не забувайте вчасно мити посуд, щоб наліт не осідав.

Чай. Фото: скрін youtube
Чай. Фото: скрін youtube

Якщо неприємність все ж таки сталася і перед вами чашка з моторошним чайним нальотом, не поспішайте зневірятися. Ось лайфхаки для його усунення.

Лимон

Підійде також лимонна кислота. Слід засипати його або налити в чашку сік 2 чайні ложки. Добре розтерти по стінах і залишити на пару хвилин, а потім змити водою і пройтися губкою.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Сода та лимон, фото mamamoet
Сода та лимон, фото mamamoet

Сода

Соду часто використовую видалення різних плям, і загалом вона корисна у побуті. Так як вона досить груба, посуд нею терти не варто. Просто розведіть у чашці чайну ложку з водою до отримання кашки. Протріть губкою і змийте.

Зубна паста

Це відмінний відбілюючий засіб. Наносимо пасту на губку і обробляємо брудні місця в чашці, після чого добре промиваємо водою, засіб для посуду і знову водою.

Зубна паста, скріншот з відео
Зубна паста, скріншот з відео

Нагадаємо, справжній "молодильний фрукт" знайдено: можна їсти всім, особливо жінкам

Раніше ми писали про те, як швидко розморозити фарш, але при цьому не втратити його якість