Потяг до солодкого може бути викликаний різними причинами, включаючи фізіологічні та емоційні, а от наслідки катастрофічні. Для людей, які борються із зайвою вагою та повинні контролювати рівень цукру, це серйозна проблема.

Перекус солодким часто переростає у звичку, яка може спровокувати різні проблеми зі здоров'ям, але побороти її цілком реально. Крім очевидних рекомендацій, таких як зміни раціону, допомога фахівців тощо, може також допомогти лише один продукт.

Дієта, фото freepik
Дієта, фото freepik

Є закуска, яка контролюватиме апетит, як стверджує дієтолог. І йдеться про звичайний чорнослив. Так, не всі його люблять, але це дуже ефективний помічник у боротьбі із солодким.

Чорнослив радять тим, що стежить за харчуванням, але грішить зривами та не вміє контролювати свої бажання. Навіть дослідження показали, що люди, які перекушували чорносливом, споживали протягом дня менше калорій і при цьому були ситі.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Чорнослив, фото з вільних джерел
Чорнослив, фото з вільних джерел

Також варто враховувати те, що цукор, який є у чорносливі у вигляді фруктози та сорбіту, підвищує рівень цукру в крові дуже повільно, а звикання до солодкого можна зовсім не боятися.

Крім цього, чорнослив дуже корисний, оскільки містить велику кількість корисних макроелементів: калій, магній, залізо, фосфор, цинк, а також різні групи вітамінів.

Нагадаємо, буде довше свіжим, а пліснява не з'явиться: як правильно зберігати сир у холодильнику

Раніше ми писали, хитрість, що полегшує життя: як надовго позбутися пилу в будинку, не докладаючи особливих зусиль