Шкірі потрібен особливий догляд не лише під час зими, а й після, вже з наближенням весни. У цей період перепади температури повітря сильніші, а сонячних днів все більше, тому шкірний покрив дуже вразливий.

Для початку потрібно запастися щільним денним кремом, який захищатиме шкіру. Якщо ви не користуєтесь косметикою, слід наносити його хоч би за півгодини до виходу на вулицю.

Догляд за шкірою, фото freepik
Догляд за шкірою, фото freepik

Експерти радять міняти крем залежно від температури, якщо за вікном стабільно тепло, можна обрати менш щільний засіб. Захист важливий, але перевантажувати шкіру теж не варто.

Також до весни рекомендується відмовитися від ретинолу та дістати засоби з SPF, щоб запобігти наслідкам ультрафіолетового випромінювання – подразнення, пігментації, опіків.

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Жінкам радять використовувати сироватки з активними інгредієнтами, такими як гіалуронова кислота та вітамін С. Ці інгредієнти можуть допомогти покращити текстуру та колір шкіри, а також захистити її від пошкоджень та факторів навколишнього середовища.

Догляд за шкірою обличчя, фото: pixabay.com
Догляд за шкірою обличчя, фото: pixabay.com

Щодо кислот, як AHA або PHA, їх використання слід контролювати та наносити лише відповідно до інструкцій на упаковці та рекомендацій фахівців. Крім того, кислоти та пептиди несумісні, оскільки це може призвести до їхньої нейтралізації та зменшити ефективність.

Нагадаємо, їжа, яка позбавить від сухої шкіри та ознак старіння: налягатимете щодня

Раніше ми писали про те, працюватиме на максимум: як потрібно використовувати маску для волосся, щоб отримати "вау" ефект