Вживання кави або газованих напоїв, можуть послабити емаль і призвести до появи плям на зубах.

Стоматологи радять не лише чистити зуби двічі на день, але й вживати правильні продукти, щоб захистити зуби від зношування і зберегти ясна в хорошому стані, пише Womans World.

Користь для зубів. Фото: youtube
Користь для зубів. Фото: youtube

Щоб поповнювати запаси Кальцію, слід вживати такі продукти, як сир, молоко, тофу, йогурт, листова зелень і мигдаль, багаті на кальцій. Цей мінерал (відомий як найпоширеніший мінерал в організмі) зміцнює емаль – тверду зовнішню оболонку зуба. Добова рекомендована доза кальцію для жінок віком від 19 до 50 років становить 1000 мг.

Для того, щоб поповнити організм фосфором, який спільно з кальцієм працює для захисту й відновлення зубної емалі. Слід вживати м'ясо, яйця, горіхи та бобові. На думку експертів, дорослі повинні споживати 700 мг фосфору на добу.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Користь для зубів. Фото: youtube
Користь для зубів. Фото: youtube

Не останнє місце в формуванні здорового стану зубів та ясен є клітковина. Тому так важливо вживати фрукти й овочі, які поповнять організм клітковиною. Жування цих продуктів допомагає стимулювати вироблення слини для видалення шкідливих кислот і частинок їжі із зубів. А вітамін С, необхідний для захисту ясен та інших тканин від бактеріальної інфекції і пошкодження клітин. Згідно з рекомендаціями, дорослі повинні споживати до 400 г та овочів щодня.

  • Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, ми писали, які продукти не можна їсти у стані сп'яніння: улюблені закуски стають небезпечними для здоров'я.

Як повідомляв "Знай.ua" обережніше з кисленьким: коли простий лимон може спровокувати проблеми з горлом і навіть виразку.

Також "Знай.ua" інформував, від болю в горлі, нудоти та інших симптомів: 4 рецепти з народної медицини, які реально працюють.