Коли в людини густа кров, значно підвищується ризик розвитку серцево-судинних захворювань і тромбів. Найчастіше це спостерігається у людей віком від 45 років і більше. Знизити щільність крові можна, включивши до раціону деякі продукти. Про це пише ua-novosti.

Здоров'я людини багато в чому залежить від раціону харчування. Багато продуктів мають корисні властивості, які допомагають боротися з різними проблемами, зокрема з густою кров'ю. Але слід пам'ятати, що вони не замінять повноцінне лікування.

Продукти. Фото: скрін youtube
Продукти. Фото: скрін youtube

Вода

Здорова норма для людини становить від 1,5 до 3 л води на день. Стільки рідини дозволяє організму нормально функціонувати та нормалізує густину крові. Якщо випивати мало води, кров згущується і підвищує ризик появи тромбів.

Морська капуста

Цей продукт має багато корисних властивостей, зокрема допомагає розріджувати кров. Морська капуста та інші морепродукти багаті на йод, що позитивно впливає на судини.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Риба Фото: Youtube
Риба Фото: Youtube

Риба

Додавання риби до раціону стане гарною профілактикою тромбів, адже вона містить омега-3 кислоти, що розріджують кров. Особливо корисною вважається риба жирних сортів, а також риб'ячий жир.

Часник

Власникам густої крові слід їсти часник і найкраще у сирому вигляді, наприклад, додаючи його в овочевий салат чи інші страви.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, звички, які слід змінити, щоб не нашкодити здоров'ю: більше рухайтеся та не забувайте про сніданки.

Також наш портал інформував, що "безпечна" норма алкоголю: лікар-нарколог розповіла, скільки можна випити, щоб не нашкодити здоров'ю.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, бадьорять не гірше за кофеїн: які продукти потрібно їсти вранці, щоб подолати втому і повернути енергію.