Нам протягом року хочеться поласувати смачним борщем, вінегретом чи іншими стравами з буряка. Але йому, як і будь-яким іншим продуктам, властиво псуватися. Є декілька способів зробити заготівлі.

Можна одразу визначити, що буряк починає псуватися - він гниє, сохне і морщиться. Варто заздалегідь подумати про заготівлі, тому що поганий коренеплід вже врятувати не можна.

Буряк, фото napensii
Буряк, фото napensii

Свіжий буряк

Тут головне встигнути помітити, що час робити заготовки. Все дуже просто – буряки перед заморозкою потрібно добре помити, почистити і, загорнувши в харчову плівку, покласти в морозилку. Якщо продукт не поміститься, попередньо наріжте її кубиками або соломкою.

Варений буряк

Спочатку його треба промити і зварити звичайним способом, або запекти в духовці. Після буряк очищаємо від шкірки і натираємо на заготовку. Цей варіант ідеально підійде для приготування борщу.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Буряк. Фото: скриншот Youtube
Буряк. Фото: скриншот Youtube

Пюре з буряка

Це може здатися дивним, але пюре це дуже універсальна заготівля, яку теж можна використовувати для борщу. Робиться вона із сирого коренеплоду, який попередньо нарізають кубиками та подрібнюють за допомогою блендера або м'ясорубки.

Щоб заморозити, слід розлити за силіконовими формами для випікання або льоду.

Нагадаємо, їм там не місце: які продукти не можна зберігати в холодильнику - тільки швидше зіпсуються

Раніше ми писали про те, як врятувати одяг від розлитої кави: хитрі лайфхаки, які точно допоможуть

Як повідомляв Знай.ua, як захистити шкіру обличчя взимку за допомогою натуральних масел: список найефективніших