Взимку організм більше виснажується, не отримуючи вітаміни та мінерали з свіжих овочів та фруктів.

Лікар-дієтолог радить урізноманітнювати своє харчування, додаючи доступні продукти. Раціон взимку має бути максимально різноманітним та корисним, попри те, що свіжих овочів та фруктів у цей період набагато менше, ніж улітку. Ольга Усенко розповідає, за допомогою яких продуктів можна збагатити організм вітамінами.

Морська капуста, фото gsenzao
Морська капуста, фото gsenzao

Зміцнювати імунітет у холодну пору можна за допомогою таких овочів, як морква, вона поповнить організм бета-каротином, антиоксидантами та вітамінами С, Е, В, морська капуста, як джерело йоду, заморожена стручкова квасоля, ка не втрачає своїх поживних речовин при замерзанні, відварений буряк, який також багатий на йод залізо та цинк.

Крім того, всі види капусти знадобляться, щоб урізноманітнити та збільшити зимовий раціон. Також в пригоді буде морожена кукурудза та заморожений горох.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

А от звичних солінь та маринувань краще все ж таки уникати, адже в них міститься багато солі, оцту, та інших консервантів, які можуть погіршити самопочуття людям з проблемами нирок, підшлункової залози та гіпертонікам.

  • Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, ми писали, що смачні тефтелі, як у бабусі в томатному соусі: простий і недорогий рецепт.

Як повідомляв "Знай.ua" як приготувати смачний картопляний пиріг за декілька хвилин: рецепт випрошуватимуть усі знайомі.

Також "Знай.ua" інформував, в дзеркало краще не дивитись: ознаки швидкого старіння, як бути не повинно.