Старіння є комплексом біологічних змін, що виникають у міру природного розвитку протягом усього життя.

З віком кількість старіючих клітин накопичується. Але часом старіння відбувається надто швидко. Які є ознаки та як вплинути на це, пише видання Eat this, not that!

Старість. Фото: Youtube
Старість. Фото: Youtube

Однією з основних ознак передчасного старіння можна вважати хронічні болі та запалення, які для більшості людей вже стали частиною повсякденного життя. Запалення може викликати навіть некорисна їжа. З'являються збої в роботі шлунково-кишкового тракту, порушення випорожнень.

Коли м'язи тануть, а шкіра висне на кістках. М'язова маса людини знижується, коли досягається вік 30 років. Це може бути причиною зниження вироблення гормонів, зменшення кількості м'язових клітин.

Популярні новини зараз
Приречені на навіпголодне існування: частина стареньких буде жити на 2361 гривню У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Однією з найпомітніших ознак старіння є зміна зовнішнього вигляду шкіри. З віком вона стає тоншою і менш еластичною, що призводить до появи зморшок, пігментних плям і сухості.

Скутість рухів через знерухомлення суглобів. Болі в м'язах та суглобах, зниження тонусу м'язів і тканин, це позначається не тільки на роботі опорно-рухового апарату, але і на сечостатевій та серцево-судинній системах.

Починає випадати волосся у великій кількості. Випадіння волосся є нормальною частиною процесу старіння, проте втрата великої кількості волосся може свідчити, що ви старієте швидше, ніж повинні.

Важко заснути. У літніх людей зміщені фази сну — фаза глибокого сну буває дуже короткою, а перший етап сну збільшений.

Нагадаємо, ми писали, що Ольга Сумська розкрила секрет своєї феноменальної молодості, виглядає на 30: "Я бабуся двох онуків".

Як повідомляв "Знай.ua" щоб розплутував, але без шкоди та електризації: як обрати гребінець для волосся - поради трихолога

Також "Знай.ua" інформував, довідка з місця реєстрації більше не потрібна: в Україні змінили вимоги щодо обов'язкових документів.