Деякі продукти, які ми їмо, можуть негативно впливати на організм, зокрема підвищувати ризик тих чи інших захворювань. Наприклад, багато хто захоплюється їжею, яка може призвести до серйозної проблеми - камінні в нирках.

Людина зобов'язана приділяти належну увагу своєму раціону, адже якщо зловживати деякими продуктами, то можна підвищити ризик утворення каменів у нирках.

"Продукти в холодильнику. Фото: скрін youtube"
Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube

Червоне м'ясо

Білок та жир тваринного походження підвищують ризик розвитку сечокам'яної хвороби та ушкодження нирок. За словами експертів, дані продукти містять компоненти, яких дуже складно позбавлятися організму, зокрема це пурини. Такі речовини є також у спаржі, бобових та капусті, тому людям, схильним до сечокам'яної хвороби, краще відмовитися від такої їжі.

Морепродукти

Морепродукти містять оксалати - речовина, яка сприяє накопиченню натрію і кальцію в нирках. Тим, хто схильний до сечокам'яної хвороби, варто обмежити або відмовитися від споживання таких продуктів.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Сіль. Фото: скріншот youtube
Сіль. Фото: скріншот youtube

Сіль

Надлишок солі в організмі провокує ряд проблем зі здоров'ям, тому варто стежити, скільки даного продукту споживається в день. Важливо враховувати й те, що багато солі міститься в напівфабрикатах і навіть деяких солодощах, тому якщо її просто не додавати в їжу, то проблеми не вирішить.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, звички, які слід змінити, щоб не нашкодити здоров'ю: більше рухайтеся та не забувайте про сніданки.

Також наш портал інформував, що потрібно їсти, щоб отримувати гормони щастя: список нехитрих продуктів, щоб життя стало на радість.

Крім того, ми писали, для здоров'я та краси: яка популярна крупа може покращити стан шкіри та волосся.