Лимони широко використовуються у кулінарії і навіть вирішують деякі побутові питання із забрудненнями. Але, як і інші продукти, вони не можуть вічно зберігатися в холодильнику і у всього є свій термін придатності, хоча є способи, які допоможуть його продовжити.

Для початку приступимо до вибору лимонів у супермаркеті чи на ринку. Найменше пролежать у холодильнику плоди з рівної, без горбинок шкірки – їх потрібно вжити в найкоротші терміни. Краще купуйте злегка недозрілі плоди із зеленою та жорсткою шкіркою.

Лимони. Фото: Youtube
Лимони. Фото: Youtube

Також слід звернути увагу на наявність чорних плям. Навіть незначні точки свідчать про те, що лимон гниє зсередини. Звичайно, такий купувати не варто.

Наступний етап – зберігання. Лимони придатні протягом двох тижнів, якщо вони лежать за кімнатної температури. Щоб трохи продовжити їх термін придатності, змастіть шкірку олією.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У холоді лимони пролежать набагато довше, у відсіку для овочів чи фруктів. Категорично не можна залишати плоди в пакеті з поліетилену, щоб не викликати конденсату та гниття. Найкращим рішенням буде загорнути цитрусові у паперовий пакет чи пергамент.

Продукти в холодильнику, скріншот з відео
Продукти в холодильнику, скріншот з відео

Раніше ми писали про те, якщо в будинку є алергіки або діти: чим можна замінити побутову хімію для прибирання санвузла - 3 варіанти

Як повідомляв Знай.ua, збережіть нерви своїй кішці: які ваші звичні дії можуть сильно налякати тварину, докладний список

Також портал Знай.ua писав, місячний календар для городників: що означають фази місяця і коли слід висаджувати рослини